Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 1 ägg
- 1 dl råsocker
- 50 g rumsvarmt smör eller margarin
- 0,5 g saffran 1 paket
- 25 g skållad hackad mandel
- 25 g hackade hasselnötter
- 2,5 dl Kungsörnen extra Fint mjöl
Värm ugnen till 200°C. Vispa ägg, socker och saffran ljusgult och poröst. Klicka i det mjuka matfettet och låt det vispa med mot slutet.
Tillsätt nötter och mjöl och rör snabbt ihop till en deg. Forma degen med mjölade händer till två längder, lika långa som plåten.
Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till degen med fingertopparna.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Skär längderna i sneda bitar och låt sedan kallna. Förvara saffransbiscotti torrt i en burk med tätslutande lock.