Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Saffransbiscotti

Vote
(3)

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Kategorier
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

  • 1 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 0,5 g saffran 1 paket
  • 25 g skållad hackad mandel
  • 25 g hackade hasselnötter
  • 2,5 dl Kungsörnen extra Fint mjöl
  1. Värm ugnen till 200°C. Vispa ägg, socker och saffran ljusgult och poröst. Klicka i det mjuka matfettet och låt det vispa med mot slutet.

  2. Tillsätt nötter och mjöl och rör snabbt ihop till en deg. Forma degen med mjölade händer till två längder, lika långa som plåten.

  3. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till degen med fingertopparna.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Skär längderna i sneda bitar och låt sedan kallna. Förvara saffransbiscotti torrt i en burk med tätslutande lock.