Bärig marängdröm
Recept på ljuvlig tårta med hallon- och vaniljfyllning och ett täcke av italiensk maräng.
Ingredienser
Så gör du
Tårtbottnar
- 8 st ägg
- 4 dl socker
- 2 dl potatismjöl
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 msk Dr. Oetker bakpulver
- 1 st citron skalet
Hallonfyllning
- 300 g hallonmarmelad
- 250 g frysta hallon
Vaniljfyllning
- 1 fp Dr. Oetker vaniljkräm
- 4 dl mjölk
Italiensk maräng
- 250 g socker
- 90 g vatten
- 3/4 dl citron saften
- 25 g socker
- 150 g äggvita
Dekoration
- efter behov Dr. Oetker Frystorkade Hallon
- Dr. Oetker Silver 4-mix
- 1-3 dl hallon
- 1-3 dl jordgubbar
Tårtbottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst. Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och citronskal i en bunke. Blanda gärna med visp eller gaffel så allt blandas ordentligt. Rör ner mjölblandningen i ägg & sockerblandningen och rör till en jämn smet. Smörj och bröa två runda formar, diameter ca 24 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter. När tårtbottnarna svalnat, skär båda i fyra lager var.
Hallonfyllning: Låt de frysta hallonen ligga 30 minuter i rumstemperatur innan de blandas med marmeladen.
Vaniljfyllning: Följ anvisningarna på förpackningen. Vispa påsens innehåll med mjölken och låt stelna något i kyl. Varva hallonfyllning och vaniljkräm på bottnarna.
Italiensk maräng: Blanda 250 g socker och 90 g vatten i en kastrull och låt koka upp. När sockerlagen når 110°c, börja vispa resterande äggvita och socker på halvfart. När sockerlagen är 121°c tillsätt den till äggvita & sockervispet i mycket tunn stråle. Vispa kraftigt under tiden och i ca 7-8 minuter, tills det är en luftig, glansig och följsam marängsmet. Svep tårtan med marängen och garnera med färska och frystorkade bär och dekorationsströssel.