Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Chokladstubbe med bärfyllning

Tips! Gör helst moussen dagen innan ni gör bottnen, annars blir den svår att vispa till fast konsistens.

 

Vote
(3)

Räcker till 1 st stor långpanna

Räcker till...

1 st stor långpanna

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 ask Philadelphiaost
  • 2-3 dl blandade bär
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g Odense mörk choklad hackad
  • 0,5 st gelatinblad blötlagt
  • 1 msk honung
  • 2 msk mjölk
  • 6 st ägg delade
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl kakao
Topping
  • valfria sommarbär
  1. Koka upp hälften av grädden slå den över den hackade chokladen och smält ner gelatinbladet i blandningen. Avsluta med att tillsätta resten av grädden och mjölken.

  2. Sila och ställ kallt med plastfilm på ytan, helst över natten.

  3. Sätt ugnen på 200°.

  4. Vispa samman knappt hälften av florsockret och äggulorna tills det är vitt och pösigt. Sikta ner kakaon. Vispa sedan resten av sockret med äggvitan till en fast maräng och vänd samman allt.

  5. Häll ut smeten på en långpanna, stryk ut till ett jämnt lager. Baka av i 8-10 minuter tills kakan har stannat.

  6. Förbered ett sockrat bakplåtspapper, eller en bakduk, att tippa över kakan på det när den kommer från ugnen. Låt bottnen svalna helt.

  7. Vispa upp moussen till en fluffig kräm.

  8. Stryk på philadelphiaost och sedan mörk mousse på bottnen, strössla på bären, rulla ihop och låt sedan rullen vila en stund i kyl.

  9. Garnera med lite bär och mousse på toppen.