Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Daim tårta

En marängtårta med daim som älskas av alla barn! Passar till många olika tillfällen, som kalas och efterrätt!

Smarrigt

Vote
(8)

Räcker till 1 st tårta, lika stor som en långpanna

Räcker till...

1 st tårta, lika stor som en långpanna

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Tårtbotten
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 300 gram mald sötmandel
  • 1 tsk bakpulver
Garnering
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 msk oboy-pulver
  • 2 st hackade dubbel daim går lika bra med 4 enkla daim
  1. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda i 300 gram mald sötmandel och 1 tsk bakpulver.

  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten. Grädda i 175 grader i 25min

  3. Vispa upp grädden och banda i oboy-pulvret. Bre över tårtbottnet och strö den hackade daimen överst. Låt stå i kylen över natten, annars blir tårtan seg och svår att dela. Ät och njut!