Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Drömtårta
Glutenfri och supergod...
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 1 st
Räcker till...
1 st
Recepttyp
Tårtrecept
Rulltårta
Näringsvärde
Glutenfritt
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 0,75 dl potatismjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 150 g rumsvarmt smör
- 2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 st äggula
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner detta i smeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda i 250 grader i cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper.
Lossa pappret från kakan, det går enklare om man penslar med lite kallt vatten. Låt svalna.
Rör samman alla ingredienser till fyllningen. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt tårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.