Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Drömtårta

Glutenfri och supergod...

Camilla

Vote
(8)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 1 st

Räcker till...

1 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner detta i smeten.

  2. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.

  3. Grädda i 250 grader i cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper.

    Lossa pappret från kakan, det går enklare om man penslar med lite kallt vatten. Låt svalna.

  4. Rör samman alla ingredienser till fyllningen. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt tårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.