Glasstårta
Denna härliga kalastårta är den tredje veckovinnare i Cake it away 2016 och skapad av Anna Gustafsson.
Ingredienser
Så gör du
- 6 dl grädde
- 200 g vit blockchoklad
- 2 st ägg
- 200 g frysta jordgubbar
- 1 dl florsocker
- 1 msk saft av citron
Dekoration
- glasstrutar
- grädde
- Dr. Oetker strössel
- vaniljglass
- Dr. Oetker Hushållsfärger
Vispa grädden fast. Smält chokladen i vattenbad och rör ner i grädden. Tillsätt äggen 1 i taget och vispa.
Blanda i hälften av gräddsmeten i en springform, gärna klädd med bakplåtspapper.
Mixa jordgubbarna och blanda med resten av gräddsmeten. Tillsätt florsocker och citron. Häll i formen över chokladblandningen.
Frys tårtan i minst 4 timmar.
Ta ut tårtan och tina en liten stund.
Rulla kanterna på tårtan i valfritt strössel.
Skär av en bit av glasstrutarna så att de blir små.
Spritsa grädde runt kanterna på tårtan.
Lägg en kula glass i varje strut och tryck ner i den spritsade grädden. Jag använde mig av vaniljglass med lite karamellfärg i olika färger för att få variation på glassarna.
Slutligen, dekorera med olika sorters strössel.