Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Marängtårta med limekräm

Marängbottnar med Rice Krispies och en frisk och god limekräm - kalasgott!

Bakdrömmeri

Vote
(4)

Räcker till 16-18 bitar

Räcker till...

16-18 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Botten (Görs 2 gånger)
  • 4 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl Rice Krispies (flingor)
Limekräm
  • 6 st äggulor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 200 g smör
  • 1 st lime, skal och saft
Garnering
  • 6 dl vispgrädde
  • 5 dl hallon
  • 4 st persikor eller nektariner
  • citronmeliss eller mynta
  1. Sätt ugnen på 125°

  2. Botten:

    Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa 5-10 minuter. Vänd ner Rice Krispies.

  3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30x40cm. Sätt in i ugnen på nedersta falsen och grädda i 1 timme och 15 minuter. Låt svalna. Dra av pappret.

  4. Baka en botten till.

  5. Limekräm:

    Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull. Låt sjuda tills det tjocknar.

  6. Dra kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Rör tills det smält in i krämen. Tillsätt limeskal och limesaft och låt det kallna.

  7. Lägg den ena bottnen på ett uppläggningsfat eller bricka. Bred på limekrämen i ett jämnt lager. Lägg på den andra bottnen.

  8. Garnering:

    Vispa grädden och bred den över tårtan. Garnera rikligt med hallon och persikoklyftor samt citronmeliss eller mynta.

  9. Tips!

    Vill man göra en mindre tårta går det bra att baka endast en botten, och dela den på hälften och lägga limekrämen emellan. Glöm då inte att även halvera limekrämen och garneringen.