Marängtårta med limekräm
Marängbottnar med Rice Krispies och en frisk och god limekräm - kalasgott!
Räcker till 16-18 bitar
16-18 bitar
Ingredienser
Så gör du
Botten (Görs 2 gånger)
- 4 st äggvitor
- 2 dl strösocker
- 3 dl Rice Krispies (flingor)
Limekräm
- 6 st äggulor
- 1 ½ dl strösocker
- 1 ½ dl vispgrädde
- 200 g smör
- 1 st lime, skal och saft
Garnering
- 6 dl vispgrädde
- 5 dl hallon
- 4 st persikor eller nektariner
- citronmeliss eller mynta
Sätt ugnen på 125°
Botten:
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa 5-10 minuter. Vänd ner Rice Krispies.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30x40cm. Sätt in i ugnen på nedersta falsen och grädda i 1 timme och 15 minuter. Låt svalna. Dra av pappret.
Baka en botten till.
Limekräm:
Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull. Låt sjuda tills det tjocknar.
Dra kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Rör tills det smält in i krämen. Tillsätt limeskal och limesaft och låt det kallna.
Lägg den ena bottnen på ett uppläggningsfat eller bricka. Bred på limekrämen i ett jämnt lager. Lägg på den andra bottnen.
Garnering:
Vispa grädden och bred den över tårtan. Garnera rikligt med hallon och persikoklyftor samt citronmeliss eller mynta.
Tips!
Vill man göra en mindre tårta går det bra att baka endast en botten, och dela den på hälften och lägga limekrämen emellan. Glöm då inte att även halvera limekrämen och garneringen.