Margaretatårta
Detta är en god tårta som passar bra till att bjuda till andra!!!!!
Räcker till 1 tårta Margaretatårta
1 tårta Margaretatårta
Ingredienser
Så gör du
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl hett vatten
- 2 dl kaffegrädde Det här är receptet till fyllningen
- 2 st äggulor
- 1 msk potatismjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 300 g mandelmassa Det här är receptet till garneringen
- 1-2 st äggvitor
- 1 påse(a 35 g) mandelspån
- 1 liter färska jordgubbar
- 1 dl vatten
- 1 dl socker
- 1 kryddmått citron syra
Smörj och bröa en form,24 cm i diameter. Vispa äggen och soccitronsyranröst. Blanda de båda mjölsorterna och bakpulvret. Rör ner detta i äggsmeten och tillsätt vattnet. Häll sockerkakssmeten i formen. Grädda kakan i 175°C i nedre delen av ungnen ca 30min. Låt kakan svalna och dela den i två bottnar. Sjud i en kastrull grädde, gulor och socker och potatismjöl till fyllningen underomröring tills krämen är tjock. Smaksätt med vaniljsockret och låt krämen kallna. Lägg den som fyllning mellan bottnarna. Riv mandelmassa och blanda den med så mycket äggvita, att den blir smidig. Bred ut 2/3 av massan över hela tårtan. Spritsa resten som en rand runt kanten. Strö eller tryck fast mandelspånen runt tårtans yttersida. Grädda den mitt i ungnen,225°C resp 200°C, ca 7 min eller tills mandeln fått färg. Skjölj, rensa och skiva jordgubbarna. Täck hela tårtan med jordgubbar. Blanda vattnet och sockret och låt detta koka tills lagen blir tjock och simmig. Rör i citronsyran. Ös den avsvalnade lagen över jordgubbarna så att de blir glansiga och fina!