Mors Dagstårta med Jordgubbsmousse
Recept på morsdagstårta. Fira mamma eller någon annan du tycker om med denna härliga tårta med hjärtan av choklad och jordgubbar.
Räcker till 14 bitar
14 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 2 st ägg
- 1 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 påse Dr. Oetker skållad mandel 50 g som mals fint
Fyllning:
- 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb
- 2 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 5 dl jordgubbar som mosas
Dekoration:
- 5 dl jordgubbar
- Dr. Oetker chokladhjärtan
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ned det i äggsmeten. Tillsätt mald mandel. Häll i smord bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i 200 grader ca 20 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.
Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och låt den svalna. Fäst springformens kanter runt kakan.
Vispa grädden och tillsätt vaniljsockret. Blanda med mosade jordgubbar. Vispa moussen med mjölk. Använd elvisp och vispa ca 1 minut tills moussen blir tjock och fluffig. Vänd ner jordgubbsgrädden. Fördela jordgubbsmoussen på tårtbotten. Dekorera med skivade jordgubbar och chokladhjärtan.
Låt kakan stå i kylen minst en timme innan springformen tas bort och tårtan är färdig att servera.