Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(59)

Rekordsnabb rulltårta

Får du oväntade gäster? Det här går snabbt. Två minuter att skapa degen, fem minuter i ugnen och två minuter för att tillsätta sylt, rulla ihop och skära. Fika klart på mindre än tio minuter!

Annelie

Vote
(59)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 1 rulltårta

Räcker till...

1 rulltårta

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
Fyllning
  • 2 dl sylt Välj din favorit eller ta det du har hemma. På bilderna ser du rulltårta med jordgubbssylt.
  1. Vispa ägg och socker poröst.

  2. Rör ned vetemjöl, bakpulver och vatten.

  3. Klä en plåt med hög kant med bakplåtspapper.

  4. Fördela smeten över plåten med en slickepott.

  5. Grädda rulltårtan i 250 grader i 5 minuter.

  6. Lägg ett bakplåtspapper på diskbänken, strö över socker på pappret. När rulltårtan är färdig stjälper du upp kakan på det sockrade pappret.

  7. Tillsätt valfri sylt i den mängd du tycker passar, ca 2 dl.

  8. Rulla ihop tårtan så "tajt" du kan, för att få snygga skivor.