Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Hjärtbullar

Härliga vaniljbullar i form av hjärtan. Servera dem naturella eller med pudrat florsocker på. Jag  använde vitt pärlsocker och rosa dekorströssel…

Tips! Man kan ringla rosa och vit glasyr över bullarna för att göra dem extra söta!

Vote
(2)

Räcker till ca 30 st bullar

Räcker till...

ca 30 st bullar

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • ca 15 dl vetemjöl
Fyllning
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl vaniljsocker
Till pensling
  • 1 st ägg
  • 4 msk hackad sötmandel
  • 4 msk pärlsocker
  • rosa dekorationsströssel t ex. Dr.Oetker
  • 4- 4 1/2 tsk vatten
  1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°C. Rör ut jästen i mjölken.

  2. Häll i socker, kardemumma och salt. Blanda i nästan allt vetemjöl. Knåda till en smidig deg. Låt den jäsa till dubbel storlek under en handduk, ca 40 minuter.

  3. Rör ihop fyllningen.

  4. Hjärtformade bullar: Dela degen i 2 bitar (för 30 st), kavla ut dem till 2 fyrkanter (ca 3 mm tjocka). Bre fyllningen på fyrkanterna. Rulla ihop från varje sidan (bild 2) och skiva rullarna i 2 cm tjocka skivor. De kanske ser lite konstiga ut när du skurit bullarna. Forma till dem som hjärtan genom att nypa åt som en spets på ena sidan av bullen, och forma till bullen med händerna som ett hjärtan.

  5. Lägg bullskivorna på en bakpappersklädd plåt eller i stora bullformar. Låt dem jäsa till dubbel storlek, ca 20 minuter.

  6. Sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med ägg, strö på rosa dekorströssel och pärlsocker. Grädda bullarna gyllenbruna i 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler.