Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Kardemummakaka

Kardemumma är gott! Och genom att byta en del av smöret mot Kesella blir kakan lite nyttigare.

Camilla

Vote
(7)

Räcker till 1 st

Räcker till...

1 st

Kategorier
Recepttyp Vetebröd

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g smör
  • 1,5 dl Kesella mager
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjölk
  • 8 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemummakärnor grovt stötta. Alternativt 2 tsk malen kardemumma
Garnering
  • 3 msk pärlsocker
  • 50 g Dr. Oetker hackad mandel 1 påse
  1. Smörj och bröa en rund form, ca 26 cm i diameter. Smält matfettet och låt det svalna.

  2. Vispa ägg och socker luftigt. Rör ner smör och kesella. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Tillsätt de torra ingredienserna och mjölken.

  3. Häll smeten i formen. Strö över pärlsocker och hackad mandel.

  4. Grädda kakan i 175 grader i ca 1 timme.