Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kardemummakaka
Kardemumma är gott! Och genom att byta en del av smöret mot Kesella blir kakan lite nyttigare.
Räcker till 1 st
Räcker till...
1 st
Recepttyp
Vetebröd
Ingredienser
Så gör du
- 50 g smör
- 1,5 dl Kesella mager
- 2 st ägg
- 3 dl socker
- 3 dl mjölk
- 8 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemummakärnor grovt stötta. Alternativt 2 tsk malen kardemumma
Garnering
- 3 msk pärlsocker
- 50 g Dr. Oetker hackad mandel 1 påse
Smörj och bröa en rund form, ca 26 cm i diameter. Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker luftigt. Rör ner smör och kesella. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Tillsätt de torra ingredienserna och mjölken.
Häll smeten i formen. Strö över pärlsocker och hackad mandel.
Grädda kakan i 175 grader i ca 1 timme.