Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Vit chokladmousse med fruktsalsa

Gjord med Lindahls grekisk yoghurt.

Frukten kan ersättas med färska bär.

 

Vote

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 gram vit blockchocklad
  • 1 dl grekisk yoghurt
Fruktsalsa
  • ½ mango
  • 1 nektarin eller persika
  • 1 kiwi
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk myntablad
  1. Vispa grädden.

  2. Smält chokladen över vattenbad. Blanda den smälta chokladen med yoghurt.

  3. Rör ner grädden i smeten. Fördela moussen i fyra glas och ställ i kylen minst två timmar.

  4. Skala och kärna ur frukten, skär den i små tärningar. Blanda frukten med mynta och honung och ställ i kylen.

  5. Skeda salsan över moussen strax före servering.