Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Apelsindessert

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote
(1)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 4 apelsiner
  • 4 msk strösocker
  • 4 mörka noblesseplattor
  1. Pressa saften av 2 apelsiner.

  2. Sila saften och häll den i en kastrull.

  3. Blanda ner socker.

  4. Skär skinn- och hinnfria klyftor av de andra två apelsinerna.

  5. Koka ihop apelsinsaften och socker tills ca. hälften återstår.
    Låt svalna i rumstemperatur.

  6. Klicka Lindahls yoghurt i botten på 4 glas.

  7. Lägg i en noblessplatta och apelsinklyftor i varje glas.

  8. Häll över apelsinlagen sist .