Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Citrusfromage
Serveringstips: garnera med rivet apelsinskal.
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 4 portioner
Räcker till...
4 portioner
Recepttyp
Desserter
Mousse och fromage
Näringsvärde
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 3 dl Lindahls Yoghurt
- 1 dl socker
- 1 citron
- 1 apelsin
- 2 dl grädde
- 6 gelatinblad
Tvätta citronen och apelsinen.
Riv skalet och pressa saften ur dem.Blanda Lindahls yoghurt, socker, det rivna skalet och fruktsaften.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
Krama ur bladen och låt dem smälta med 1-2 msk vatten över svag värme.Häll lösningen i en tunn stråle i yoghurtblandningen och vispa kraftigt under tiden.
Vispa grädden till hårt skum och blanda i smeten.
Häll fromagen i en torr form eller portionsskålar och ställ kallt i några timmar.