Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Citrusfromage

Serveringstips: garnera med rivet apelsinskal.

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl Lindahls Yoghurt
  • 1 dl socker
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 2 dl grädde
  • 6 gelatinblad
  1. Tvätta citronen och apelsinen.
    Riv skalet och pressa saften ur dem.

  2. Blanda Lindahls yoghurt, socker, det rivna skalet och fruktsaften.

  3. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
    Krama ur bladen och låt dem smälta med 1-2 msk vatten över svag värme.

  4. Häll lösningen i en tunn stråle i yoghurtblandningen och vispa kraftigt under tiden.

  5. Vispa grädden till hårt skum och blanda i smeten.

  6. Häll fromagen i en torr form eller portionsskålar och ställ kallt i några timmar.