Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Moussebakelser på chokladbotten

Så underbart goda bakelser som smälter i munnen. 

Sessansmatte

Vote
(7)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Bakelser

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 100 g smält smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 3 Mak kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 100 g smält mörk choklad
Mousse
  • 500 g färska jordgubbar
  • 2 dl gélesocker multi
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 6 dl grädde
Dekoration
  • Chokladfigurer
  • jordgubbar
  • vispad grädde
  • myntablad
  • Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smord ugnsform med avtagbar botten 24 cm i diameter  i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.

    Mousse: Mixa jordgubbarna, koka upp den släta purén med gelésockret. Ta från värmen och rör ner vaniljsockret. Vispa grädden fluffig. Vänd ner jordgubbsgelén då den börjat stelna något. Bred moussen över botten och frys i minst 4 timmar. Lossa formen och Ta ut bakelser med hjärtformade pepparkaksformar  Toppa bakelserna med Chokladfigurer, jordgubbar, mynta och en klick grädde.