Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Prinsessbakelser

Recept på små smaskiga bakelser fyllda med ljuv vaniljmousse, och täckta med marsipan och söt dekoration.

Vote
(3)

Räcker till ca 10 st

Räcker till...

ca 10 st

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 175 gram socker
  • 2 tsk Dr Oetker bakpulver
  • 50 gram vetemjöl
  • 50 gram potatimjöl
Fyllning och dekoration
  • 1 påse Dr Oetker Tårtmousse vaniljsmak
  • 2 dl mjölk (till tårtmoussen)
  • 0,5 l vispgrädde
  • 2 dl hallonmarmelad
  • 200 gram marsipan
  • florsocker
  • Dr Oetker Love strössel
Fyllning och dekoration
  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Vispa ägg och socker tills det är lätt och luftigt.

  3. Sikta i vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd försiktigt ihop. Häll sedan ut smeten jämt på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Baka kakan mitt i ugnen i ca 10-11 minuter, tills den fått gyllenbrun färg.

  5. Strö socker på kakan och vänd snabbt botten över till ett nytt bakplåtspapper. Dra försiktigt bort det gamla papperet.

  6. Låt bottnen svalna och skär den till två avlånga stänger.

  7. Bre på hallonmarmeladen på stängerna.

Fyllning
  1. Tillbered tårtmoussen efter anvisning. Vispa grädden tills den är fast och vänd sedan ner i tårtmoussen. Spritsa eller bred ut grädd-mousseblandningen över de båda stängerna.

  2. Rulla/ kavla ut marsipanen så att det kommer täcka de båda bottnarna med fyllning. Lägg marsipanen över grädd-mousseblandningen och tryck fast vid botten. Skär stängerna i passande portionsstorlekar.

  3. Dekorera med lite grädd-mousseblandning på toppen och strössla över Love strössel. Färdig att servera!