Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Cheesecake med vit choklad och nötkrokant

Recept på cheesecake med vit choklad och krispig krokant. Ljuvligt!

Vote
(4)

Räcker till Ger 1 st springform

Räcker till...

Ger 1 st springform

Kategorier
Recepttyp Cheesecake

Ingredienser

Så gör du

  • 1 pkt digestivekex
  • 100 g smält smör
  • 1 påse Dr. Oetker Krokant 75 g
  • 100 g Philadelphiaost
  • 115 g vit choklad
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk citronarom
  • 1 st Dr. Oetker vaniljstång
Passionsfruktsgelé
  • 2 dl fruktpuré passionsfrukt eller mango, det går bra att använda en barnmatsburk
  • 5 st passionsfrukter
  • 3 msk socker
  • 1 st Dr. Oetker gelatinblad
  • Cheesecake:

    Börja med att mixa digestivekex och smält smör. Tillsätt krokanten och blanda samman. Platta ut degen i en passande spring-form. Låt formen stå i kyl minst 30 minuter.

    Smält den vita chokladen i mikro eller över vattenbad.

    Blanda samman Philadelphiaost, Creme fraiche, florsocker, citronarom, vaniljstång och ägg i en skål. Tillsätt den vita chokladen. Häll smeten över digestivebotten och grädda i ugn i ca 110 grader i ca 50 min.

    Passionsfruktsgele:

    Lägg gelatinbladet i blöt i ca 5 minuter. Koka upp passionsfruktpuré med socker.

    Ta upp, krama ur gelatinbladet, och tillsätt i purén. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet. Tillsätt detta i purén. Låt svalna. Häll purén över kakan och ställ in den i kyl att sätta sig.