Cheesecake med vit choklad och nötkrokant
Recept på cheesecake med vit choklad och krispig krokant. Ljuvligt!
Räcker till Ger 1 st springform
Ger 1 st springform
Ingredienser
Så gör du
- 1 pkt digestivekex
- 100 g smält smör
- 1 påse Dr. Oetker Krokant 75 g
- 100 g Philadelphiaost
- 115 g vit choklad
- 1 dl florsocker
- 2 tsk citronarom
- 1 st Dr. Oetker vaniljstång
Passionsfruktsgelé
- 2 dl fruktpuré passionsfrukt eller mango, det går bra att använda en barnmatsburk
- 5 st passionsfrukter
- 3 msk socker
- 1 st Dr. Oetker gelatinblad
Cheesecake:
Börja med att mixa digestivekex och smält smör. Tillsätt krokanten och blanda samman. Platta ut degen i en passande spring-form. Låt formen stå i kyl minst 30 minuter.
Smält den vita chokladen i mikro eller över vattenbad.
Blanda samman Philadelphiaost, Creme fraiche, florsocker, citronarom, vaniljstång och ägg i en skål. Tillsätt den vita chokladen. Häll smeten över digestivebotten och grädda i ugn i ca 110 grader i ca 50 min.
Passionsfruktsgele:
Lägg gelatinbladet i blöt i ca 5 minuter. Koka upp passionsfruktpuré med socker.
Ta upp, krama ur gelatinbladet, och tillsätt i purén. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet. Tillsätt detta i purén. Låt svalna. Häll purén över kakan och ställ in den i kyl att sätta sig.