Cheesecake New York Style
En klassisk cheesecake passar lika bra till vardags som till fest. Detta recept är enkelt att att variera genom att byta ut smaksättare eller topping.
Räcker till 10-12 st bitar (en springform 24-26 cm beroende på hur hög du vill ha den)
10-12 st bitar (en springform 24-26 cm beroende på hur hög du vill ha den)
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 150 g mjukt smör
- 1 dl socker
- 1 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
Fyllning
- 500 g Kvarg exvis kesella
- 400 g färskost
- 4 st ägg
- 1,5 dl socker
- 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
- 1,5 dl potatismjöl
- 100 g hackad vit choklad
- 1 st citron (rivet skal)
Topping
- 1,5 dl kolasås
- 100 g färska blåbär
- Dr. Oetker Black & Gold eller annan dekorationsströssel
Botten: Blanda socker och det mjuka smöret. Tillsätt ägget under vispning. Blanda ner mjöl, bakpulver och vaniljpasta. Rör ihop till en smidig deg. Fördela degen i en springform med löstagbara kanter, i botten och längs med nederdelen av kanterna.
Fyllning: Smält chokladen i en skål i micron eller över vattenbad. Blanda alla ingredienserna för fyllningen. Tillsätt den smälta chokladen under vispning. Fördela fyllningen över botten.
Grädda cheesecaken i 175 grader i ca 50 minuter. Låt kakan svalna och dekorera med kolasås, bär och guldströssel.