Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(15)

Chokladcheesecake

Den godaste cheesecake jag har ätit!

angelicaan

Vote
(15)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 14 bitar

Räcker till...

14 bitar

Kategorier
Recepttyp Cheesecake
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 150 gram digestivekex
  • 50 gram smält smör
  • 0,5 dl brun farin
Fyllning
  • 175 gram mörk choklad
  • 0,5 tsk kallt kaffe
  • 200 gram Philadelphiaost
  • 75 gram strösocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vispgrädde
Garnering
  • choklad
  1. Krossa kexen, gärna i matberedare.

  2. Blanda smulorna med fettet och farinet.

  3. Kläm ut degen i en form, ca 20 cm i diameter, med löstagbar botten. Ställ den kallt.

  4. Smält chokladen, blanda ner kaffet.

  5. Rör osten med socker och blanda ner chokladen. Tillsätt äggen och blanda.

  6. Vispa grädden (ju hårdare desto bättre, häll i en tesked socker för att minska risken att den skär sig till smör) och blanda i den i choklad-ost-smeten. Blanda väl!

  7. Häll smeten i formen och ställ kallt i några timmar. Helst över natten.

    Garnera med smält choklad, chokladlöv eller liknande. Jag brukar vara lat och bara riva över litegrann.