Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Hallonpannacottapaj

En somrig god hallonpaj.

Aglei

Vote
(6)

Räcker till 1 st paj

Räcker till...

1 st paj

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Pajskal
  • 16 st digestivekex
  • 100 gram smält smör
Fyllning
  • 3 st gelantinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 250 gram hallon
  • 200 gram Philadelphiaost
Garnering
  • färska hallon
  • violer eller andra ätbara blommor
  1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

  3. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

    Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.