Hallonpannacottapaj
En somrig god hallonpaj.
Räcker till 1 st paj
1 st paj
Ingredienser
Så gör du
Pajskal
- 16 st digestivekex
- 100 gram smält smör
Fyllning
- 3 st gelantinblad
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 250 gram hallon
- 200 gram Philadelphiaost
Garnering
- färska hallon
- violer eller andra ätbara blommor
Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.