Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Julig pannacottapaj

Med en botten av pepparkakor, en len vaniljfyllning toppad med granatäpplespegel är denna pannacottapaj en härlig dessert till adventsfikat eller julbordet.
Vote
(7)

Räcker till 8-10 pcs

Räcker till...

8-10 pcs

Kategorier
Recepttyp Pajer
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 150 g pepparkakor
  • 100 g smör
Fyllning
  • 4 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 3,3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
  • 250 g kvarg
Glasyr
  • 2 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 2,5 dl granatäpplejuice
Dekoration
  • granatäpplekärnor
  • rosmarin
  • Dr. Oetker Christmas Party Strösselmix
Botten
  • Smula pepparkakorna i en mixer eller med hjälp av en kavel, till exempel. Smält smöret och blanda det med pepparkakorna. Pressa blandningen på pajformens botten och kanter. Ställ i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
Fyllning
  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Spara en halv dec vispgrädde åt sidan. Vispa resten av grädden, tillsätt sockret i slutskedet av vispningen. Blanda vaniljextraktet med kvargen och och vänd samman vispad grädde och kvargen.
  2. Koka upp den sparade halvdecilitern med grädde. Kram ur överflödigt vatten från gelatinbladen och blanda det med den heta grädden så att gelatinet löser sig. Häll ner gelatingrädden i en tunn stråle i gräddblandningen. Rör om hela tiden. Fördela fyllningen jämnt över pajskalet, släta till ytan. Låt pajen vila i kylskåp i minst 4 timmar.
Glasyr
  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i tio minuter. Ta en halv deciliter av granatäpplejuice åt sidan och koka upp den. Kram ur överflödigt vatten från gelatinbladen och blanda det med den heta granatäpplejuicen så att gelatinet löser sig. Blanda i resten av juicen. Låt svalna. Häll försiktigt glasyren genom en sked på pajen. Sätt tillbaka pajen i kylen i minst ett par timmar.
Dekoration
  • När glasyren har stelnat ordentligt är det dags att dekorera. Garnera pajen med granatäpplefrön, rosmarinkvistar och julströssel.