Mjuk pepparkaka delux
En lättbakad mjuk pepparkaka i långpanna med philadelphiaglasyr.
Räcker till 1 st långpanna
1 st långpanna
Ingredienser
Så gör du
- 200 g smör
- 4 dl strösocker
- 4 st ägg
- 3 dl gräddfil
- 3 msk Dr. Oetker pepparkakskryddor
- 2 tsk bikarbonat
- 6 dl vetemjöl
Glasyr
- 125 g philadelhiaost
- 50 g smör
- 2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Topping/tillbehör
- Dr. Oetker Vinterströssel
- granatäpple eller lingon
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och därefter gräddfilen.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i bunken tills du har en jämn smet.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form. Min form var ca 20x30 cm stor vilket gav en ganska hög och fin kaka. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
Rör samman ingredienserna till glasyren. Låt kakan kallna innan du brer på glasyren. Skär kakan i bitar.
Jag valde att piffa till kakan med Dr. Oetkers vinterströssel och servera med granatäpple. Äpplets syra gifte sig fint den söta frostingen. Lingon skulle också passa. Det går alldeles utmärkt att frysa in kakan med frostingen men vänta då med strössel och annat piff till serveringen.