Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Hallonpaj

Serveringstips:
Hallonen kan bytas ut mot t.ex. björnbär, röda eller svarta vinbär,

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote
(2)

Räcker till 8 portioner

Räcker till...

8 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Pajbotten
  • 150 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 3 dl Lindahls Yoghurt
  • 1½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 250 g färska eller frysta hallon
  1. Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ihop mjölblandningen med smör och socker.

  2. Tryck ut 2/3 delar av degen i pajform (22 cm i diameter).

  3. "Picka" degen med en gaffel. Grädda 10minuter i 200 grader. Låt svalna.

  4. pensla bottens ytterkant med vatten och tryck ut resten av pajdegen mot formens kant.

  5. Blanda Lindahls yoghurt med socker, vaniljsocker och ägg. Häll hälften av blandningen över det förgräddade pajskalet och baka av vid 175 grader i 20 - 25 minuter.

  6. Häll resten an yoghurtblandningen över pajen och strö sedan över bären.

  7. Grädda i 175 grader i ytterligare 10-20 minuter, beroende på ugnen och pajformen.