Rabarberpaj med mandelfyllning
Tips:
Serveras med Lindahls Delikatessyoghurt, vanilj
Frys in det råa pajskalet före gräddningen och grädda direkt från frysen. Gräddningstidden förlänges då med 10 minuter.
Receptet insänt av Rune Hammarberg, Västerås
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 1 pajform ca 24 cm
1 pajform ca 24 cm
Ingredienser
Så gör du
Pajdeg
- 1 dl Lindahls Yoghurt
- 50 gr Lindahls smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 krm salt
Fyllning
- 2 dl Lindahls Turkisk / Grekisk Yoghurt
- 300 gr rabarber
- 3/4 dl socker
- 1 tsk kardemumma, malen
- 1 msk Maizena
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 gr mandelmassa
- 70 gr hassel- eller cashewnötter (orostade)
Pajskal:
Skär smöret i tärningar och blanda snabbt med övriga ingredienser.Låt vila under bakduk c:a 30 minuter.
Kavla eller tryck ut degen i pajformen och nagga botten med en gaffel.
Förgrädda skalet vid 200 grader i c:a 7 minuter (något längre i en keramikform). Låt svalna.
Fyllning:
Skala rabarber och skär i cm-tjocka skivor. Lägg rabarbern i pajskalet.Blanda Maizena, socker, vaniljsocker och kardemumma och strö över rabarbern.
Stryk yoghurt över fylningen.
Riv mandelmassan på ett grovt rivjärn och strö över yoghurten.
Grovhacka nötterna och strö dem överst.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen vid 175 grader i c:a 30 - 40 minuter.