Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Mirakel cheesecake

Recept på en super enkel cheesecake, där allt görs i ett moment. Den lena och krämiga smaken påminner om New York cheesecake.

 

Tips: du kan baka kakan flera dagar innan den ska serveras, förvara den bara kallt i kylskåp. Perfekt att förbereda innan ett kalas.

Vote
(3)

Räcker till 8-10 serveringsbitar

Räcker till...

8-10 serveringsbitar

Kategorier
Recepttyp Cheesecake

Ingredienser

Så gör du

  • 2 stora ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 3/4 dl mjölk eller grädde (eller hälften var)
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 rejäla msk rumstempererat smör
  • 500 g philadelphia (färskost naturell)
  • Sätt ugnen på 175º C och smörj och mjöla en rund form. Sätt bakplåtspapper i botten på formen framför allt om den inte har löstagbara kanter.

    Blanda ägg med strösocker, vanilj, mjölk eller grädde, mjöl, bakpulver och smör och vispa ca 30 sekunder.

    Tillsätt färskost och vispa i ytterligare ca 1-2 minuter beroende på hastighet.

    Häll smeten i formen och tänk på att formen måste vara minst 2- 3 cm högre än smeten för att inte rinna ut. Cheesecaken kommer att växa, bli fluffig under gräddningen.

    Grädda i mitten av ugnen för 40 - 45 minuter tills en tandpetare kommer ut torr.

    Den kommer att sätta sig och sjunka i mitten när den har kallnat.

    Cheesecake ska stå kallt i ett par timmar innan servering för bästa resultat