Pannacotta- Cheesecake
Pannacotta och cheesecake, två favoriter i en och samma kaka..
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 12-14 bitar
12-14 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 75 gr smör
- 2,5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 msk vatten
- 0,5 tsk Dr Oetker bakpulver
Fyllning
- 2 dl mjölk
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl socker
- 1-2 tsk Dr. Oetker vaniljarom alt. en vaniljstång
- 1 påse Dr. oetker vegegel
Dekoration
- färska bär och frukter
- Dr. Oetker valfri dekoration
Saftsås
- 4 dl glögg eller god saft
- 1 msk potatismjöl
Hacka samman rumsvarmt smör, socker, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg.
Lägg degen i kyl ca 15 min. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda den i 200 grader ca 20 minuter.
Vispa samman mjölk, grädde, socker och vegegel i en kastrull. Tillsätt vaniljarom eller dela och skrapa ur vaniljstången som blandas ner i gräddblandningen.
Hetta upp under omrörning till kokpunkten, men ta av kastrullen från plattan innan den kokar.
Häll den heta gräddblandningen i pajskalet. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan kakan i kylen innan den dekoreras.
Vispa ihop saft eller glögg med potatismjölet. Koka upp under omrörning och ta av den tjocknade såsen från spisen. Låt svalna och servera till kakan.