Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Pannacotta- Cheesecake

Pannacotta och cheesecake, två favoriter i en och samma kaka..

 

 

Vote
(3)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 12-14 bitar

Räcker till...

12-14 bitar

Kategorier
Recepttyp Cheesecake
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 75 gr smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 msk vatten
  • 0,5 tsk Dr Oetker bakpulver
Fyllning
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1-2 tsk Dr. Oetker vaniljarom alt. en vaniljstång
  • 1 påse Dr. oetker vegegel
Dekoration
  • färska bär och frukter
  • Dr. Oetker valfri dekoration
Saftsås
  • 4 dl glögg eller god saft
  • 1 msk potatismjöl
  1. Hacka samman rumsvarmt smör, socker, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg.

  2. Lägg degen i kyl ca 15 min. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda den i 200 grader ca 20 minuter.

  3. Vispa samman mjölk, grädde, socker och vegegel i en kastrull. Tillsätt vaniljarom eller dela och skrapa ur vaniljstången som blandas ner i gräddblandningen.

  4. Hetta upp under omrörning till kokpunkten, men ta av kastrullen från plattan innan den kokar.

  5. Häll den heta gräddblandningen i pajskalet. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan kakan i kylen innan den dekoreras.

  6. Vispa ihop saft eller glögg med potatismjölet. Koka upp under omrörning och ta av den tjocknade såsen från spisen. Låt svalna och servera till kakan.