Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Bavaroise på yoghurt
Serveringstips: garnera med 1 msk blåbär eller annan frukt eller bär.
Gjord med Turkisk eller Grekisk Yoghurt
Räcker till 6 portioner
Räcker till...
6 portioner
Recepttyp
Desserter
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl Lindahls Yoghurt
- 1/2 vaniljstång
- 2 gelatinblad
- 2 äggulor
- 3/4 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 6 tsk lemon curd
Blanda vanilj och Lindahls yoghurt i en kastrull.
Vispa äggulor och socker.Lös gelatinbladen i kallt vatten.
Blanda äggsmeten och Lindahls yoghurt till en krämig sås, koka ej!
Blanda i gelatinet, låt svalna.
Vispa grädden hårt och blanda i smeten.
Lägg 1 tsk lemon curd i en portionskopp eller 6 tsk i en form.
Häll på yoghurtblandningen, ställ kallt 2 timmar.