Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Biskviglass

Ett recept på en genväg till len vaniljglass med crunch från karameliserade nötter och krossade biskvier. Man behöver inte göra det så svårt!

Vote

Räcker till ca 6-8 portioner

Räcker till...

ca 6-8 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g biskvier
  • 1 l vaniljglass
  • 2 msk socker
  • 1 påse Dr. Oetker mandelspån (50 g)
  • chokladsås
  1. Lägg biskvierna i en fryspåse och krossa dem till smulor.

  2. Blanda samman glassen med biskvismulorna och lägg in i frysen igen.

  3. Smält sockret i en torr stekpanna och tillsätt mandelspånen under omrörning. Lägg de karameliserade mandlarna på ett bakpapper och låt dem svalna.

  4. Lägg upp glassen i portionsskålar och garnera med chokladsås och karamelliserade mandlar.

  5. Servera gärna tillsammans med valfria bär t.ex blåbär eller hallon.