Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Dessertmousse med kaffe och krokant

En enkel dessert för alla kaffeälskare.

Här nedan finner ni vårt recept på dessertmousse med kaffe och krokant:

Vote
(1)

Räcker till 4 st glas

Räcker till...

4 st glas

Ingredienser

Så gör du

  • 1 fp Dr. Oetker Tårtmousse Vanilj
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2-3 msk Philadelphiaost
  • 4 msk kallt kaffe espresso eller starkt bryggkaffe
  • 1 fp Dr. Oetker Krokant
  • ca 50 g mörk choklad grovt hackad
  1. Vispa mjölk och tårtmousse i en skål med en elvisp. 

  2. Vispa grädden för sig och vänd sedan ner den i moussen.

  3. Rör ner Philadelphiaosten och det kalla kaffet. Rör eller vispa bort eventuella klumpar. Sätt i kylen att kallna. 

  4. Innan servering: hacka chokladen grovt. Vänd ner chokladen i moussen. Varva mousse och krokant i små glas.