Ingredienser
Så gör du
Botten:
- 0,5 paket digestive kex
- 0,5-1 dl smält smör
Krokant:
- 2 dl socker
- 1 msk smör
- 0,5 pkt Dr. Oetker Apelsinskal
- 0,5 pkt Dr. Oetker hackad mandel
- saft från ½ apelsin
- 2 msk amaretto
Chokladtarte:
- 500 g mörk choklad
- 4 dl grädde
- 1 krm salt
- 2 msk amaretto
Topping:
- 1 förp Dr. Oetker Tårtmousse Choklad
- 2,5 dl mjölk
Botten och krokant:
Börja med krossa kexen i en skål.
Smält socker i en panna tills det löst sig och fått en härlig brun färg.
Tillsätt sedan en klick smör, hackad mandel, apelsinskal, pressad apelsinsaft och till sist amaretton.
Häll upp blandningen på ett smörpapper och låt stå i kyl i ca 1 timme.
När krokanten är färdig så hackar du den i mindre bitar, och blandar ned i kexen.
Tillsätt sedan smält smör och blanda ihop. Häll blandningen i en springform, tryck ut över hela botten med dina fingrar. Ställ i kylen och låt den stå i ca 30 min.
Chokladtarte:
Förbered chokladblandningen genom att hälla ned chokladen i en skål och tillsätta uppvärmd grädde i omgångar och blanda runt.
Var försiktig så att chokladsmeten inte spricker. Skulle smeten spricka, tillsätt då lite kall grädde.
Häll ned smeten i springformen, över kex-lagret och låt stelna i minst 2-3 timmar.
Toppa chokladtarten med färdig chokladmousse-mix som du vispat upp tillsammans med mjölken.