Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Pannkakstårta

En given favorit på barnkalaset!

Foto: Frida Wismar

Vote
(7)

Räcker till ca 15 pannkakor

Räcker till...

ca 15 pannkakor

Ingredienser

Så gör du

Pannkakor:
  • 4 ägg
  • 2 dl Risenta bovetemjöl
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1/2 dl Risenta krossade linfrön
  • 1 tsk salt
  • smör till stekning
Fyllning:
  • 200 g frysta tinade hallon
  • 1/2 dl Risenta rårörsocker
Topping:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl färska bär
  1. Vispa ihop ägg, mjöl, linfrö, salt och hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken.

  2. Beräkna 1 dl smet per pannkaka och grädda i stekpanna till fin gyllenbrun färg. Låt svalna ordentligt.

  3. Varva pannkakor och sylt till önskad höjd på tårtan.

  4. Vispa grädden fluffig.

  5. Toppa tårtan med vispgrädden och lite färska bär.