Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Rabarbergalette med jordgubbar och vit choklad
En riktigt somrig galette eller dessertpizza som passar lika bra till fika som till efterrätt. Njut av säsongens första rabarber och jordgubbar.
Räcker till 10-12 pcs
Räcker till...
10-12 pcs
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 150 g smör kylskåpskallt
- 3,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl florsocker
- 1 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 st ägg stl L
Färskostkräm
- 200 g färskost, exempelvis philadelphia
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 st rivet skal från lime
Topping
- 200 g rabarber skurna i bitar
- 200 g jordgubbar skurna i bitar
- 100 g vit choklad i bitar
Botten
- Blanda ihop alla torrvarorna och tillsätt sedan smöret snabbt så att du får en smulig deg.
- Tillsätt sist ägget och jobba snabbt ihop till en smidig deg. Använd gärna en assistent/ matberedare till den här typen av degar, har du ingen, så är väl tvättade händer snabbaste och bästa verktyget.
- Mjöla bänken och tumma ut eller kavla degen till en stor rundel. Lägg den sedan på bakpappersklädd plåt.
Fyllning
- Blanda ihop samtliga ingredienser till en smidig kräm som du breder ut på den kavlade degen.
Topping
- Sprid ut rabarber och jordgubbar jämt fördelat över galletten.
- Vik upp en kant runtomkring som håller fyllningen på plats, och strö sedan vit choklad över.
- Grädda i mitten av ugnen på 200°c i ca 20 min eller tills den fått fin färg.