Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Rabarbersmulpaj med frystorkade jordgubbar

Låt frystorkade jordgubbar "ta hand" om vätskan från rabarbern istället för potatismjöl.

Kombinationen rabarber, jordgubbar och kardemumma är helt underbar....

baka.se

Vote
(5)

Räcker till 1 st smulpaj

Räcker till...

1 st smulpaj

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 6 dl rabaraber
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 burk Dr. Oetker Frystorkade Jordgubbar
  • 1 tsk malen kardemumma
  1. Smörj en pajform. Skär rabarbern i små bitar och fördela i pajformen. Strö över socker, kardemumma och frystorkade jordgubbar.

  2. Smält smöret och blanda ned havregryn, vetemjöl och vaniljsocker och strösocker.

  3. Smula degen över rabarbern. Grädda i 200 grader i cirka 25 minuter.

  4. Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass.