Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Rabarbersmulpaj med frystorkade jordgubbar
Låt frystorkade jordgubbar "ta hand" om vätskan från rabarbern istället för potatismjöl.
Kombinationen rabarber, jordgubbar och kardemumma är helt underbar....
Räcker till 1 st smulpaj
Räcker till...
1 st smulpaj
Recepttyp
Pajer
Ingredienser
Så gör du
- 100 gram smör
- 2 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 6 dl rabaraber
- 0.75 dl strösocker
- 0.5 burk Dr. Oetker Frystorkade Jordgubbar
- 1 tsk malen kardemumma
Smörj en pajform. Skär rabarbern i små bitar och fördela i pajformen. Strö över socker, kardemumma och frystorkade jordgubbar.
Smält smöret och blanda ned havregryn, vetemjöl och vaniljsocker och strösocker.
Smula degen över rabarbern. Grädda i 200 grader i cirka 25 minuter.
Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass.