Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Saffransostkaka

Saffransostkakan anser jag är godast att äta ljummen (värm gärna en liten kort stund i mikron/ugn om den hunnit stå i kylen). Den är god att äta som den är, men det blir extra lyxigt med grädde. Servera gärna med några hallon för en härlig brytning!

Vote
(4)

Räcker till 1 st brödform 1,5 l

Räcker till...

1 st brödform 1,5 l

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 250 g ricottaost
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl Dr. Oetker sötmandel
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk sötströ
  • 2 tsk Dr. Oetker Saffransarom
  • 1-2 droppar Dr. Oetker bittermandelarom
  • 2-3 msk Dr. Oetker mandelspån till topping
  1. Sätt ugnen på 175 grader. 

  2. Mixa samman alla ingredienser förutom sötmandel med en mixer tills allt blandats.

  3. Finhacka sötmandel och blanda ner detta.

  4. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten.

  5. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.