Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Saffransostkaka
Saffransostkakan anser jag är godast att äta ljummen (värm gärna en liten kort stund i mikron/ugn om den hunnit stå i kylen). Den är god att äta som den är, men det blir extra lyxigt med grädde. Servera gärna med några hallon för en härlig brytning!
Räcker till 1 st brödform 1,5 l
Räcker till...
1 st brödform 1,5 l
Recepttyp
Desserter
Tillfälle
Jul
Saffransrecept
Ingredienser
Så gör du
- 2 st ägg
- 250 g ricottaost
- 0,5 dl vispgrädde
- 0,5 dl mjölk
- 0,5 dl Dr. Oetker sötmandel
- 0,5 dl mandelmjöl
- 1,5 msk sötströ
- 0,25 g saffran
- 1-2 droppar Dr. Oetker bittermandelarom
- 2-3 msk Dr. Oetker mandelspån till topping
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa samman alla ingredienser förutom sötmandel med en mixer tills allt blandats.
Finhacka sötmandel och blanda ner detta.
Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten.
Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.