Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Smält rabarber med plättar och vaniljfluff

Milda http://www.milda.se

Vote
(1)

Räcker till 6 portioner

Räcker till...

6 portioner

Ingredienser

Så gör du

Plättsmet
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl Milda Vanilj Visp
Rabarberkompott
  • 3 st rabarber
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 dl vit sirap
  • 1 st kanelstång
  • 1. Börja med plättarna. Vispa ihop mjölk och mjöl till en slät smet. Knäck ner ett ägg i taget, vispa ordentligt mellan varje ägg. Tillsätt flytande Milda och salt. Låt smeten stå och svälla i 20-30 minuter.

    2. Grädda plättarna i plättlaggen. Eventuellt får lite mer margarin tillsättas i plättlaggen efter andra omgången plättar. Låt plättarna svalna.

    3. Vispa Milda Vanilj Visp till tjock och fluffig konsistens. Ställ in i kylen.

    4. Skär ner halva mängden rabarber till rabarberkompotten i bitar och koka dem tillsammans med övriga ingredienser till en simmig konsistens. Sila bort rabarberbitarna så att en klar rosa-röd sås återstår.

    5. Skiva resten av rabarbern och koka upp dem hastigt i rabarbersåsen, låt svalna.

    6. Vid servering; börja med en bädd av rabarberkompott på desserttallriken. Varva sedan plättar med Milda VaniljVisp.