Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Vaniljpannacotta med dulche de leche swirl

Recept på super enkla men också super mumsig vaniljpannacotta med dulche de leche swirl.

Jag smaksatte med rivet citronskal för att få det extra fräscht. Toppade gjorde jag med pecannötter för att väga upp krämigheten och bär! Det här receptet räcker till 6 portioner och är fritt från gelatin.

Vote
(3)

Räcker till 6 portioner

Räcker till...

6 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 6 dl vispgrädde
  • 1 tsl agar agar pulver (eller 1,5 dl gelésocker multi, uteslut då strösockret)
  • 3 msk strösocker
  • 1 krm vaniljpulver från Dr. Oetker Vaniljtwister
  • Rivet skal från 1 citron
  • 1,5-5 dl dulche de leche (jag använde Baking från Pampas Deli som är tjockare i konsistensen)
  • valfria bär och nötter för topping
  • 1. Koka upp vispgrädde, agar agar, strösocker och vaniljpulver i en kastrull samtidigt som du rör om hela tiden.

    2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt rivet citronskal.

    3. Häll upp pannacottafyllningen i 6 stycken portionsglas. Låt pannacottan svalna i rumstemperatur innan du lägger lite dulche de leche i varje glas och rör om för att få ett fint swirl-mönster.

    4. Låt glasen med pannacotta stå minst 2 timmar i kylskåpet innan servering.

    5: Jag använde färska jordgubbar och blåbär + pekannötter att toppa med.