Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Cake balls med daim och vit choklad

Kombinationen daim/vit choklad är mycket god, så de här blir väldigt goda cake balls! 

 

Matilda

Vote
(7)

Räcker till ca 13 st

Räcker till...

ca 13 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 8 dl kaksmulor (av t.ex tårtbotten, muffins, sockerkaka)
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 dubbeldaim
  • 200 g vit choklad
  • strössel, hackad daim, marsipanblommor... till dekorering
  • Smula ner någon mjuk kaka i en skål, rör ner philadelphiaosten och blanda till en slät, kladdig deg som går att rulla bollar av. Krossa eller hacka daimen och rör sist ner den. Blanda så att daimen fördelas i hela degen. Rulla bollar av degen och låt stelna lite i kylskåpet i några timmar (eller över natten).
    Smält chokladen över vattenbad, doppa bollarna i chokladen och lägg för att stelna i små pappersformar, på en tallrik eller på ett bakplåtspapper. Dekorera dem om du vill och låt chokladen stelna.