Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(114)

Daimbollar

Tänk dig chokladbollar, men istället för choklad och kaffe så är dessa bollar smaksatta med kola, doppade i mjölkchoklad och sedan rullade i hackad daim.

Nu är det fikapaus

Vote
(114)

Räcker till 15 st

Räcker till...

15 st

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör ,rumsvarmt
  • 3/4 dl brun farin strö (55 gram)
  • 1 tsk vaniljsocker (4 gram)
  • 4 msk kolasås på tub
  • 1/4 krm salt
  • 3 dl havregryn (105 gram)
  • 50 g mjölkchoklad
  • 2 st dubbeldaim
  1. Arbeta samman smör, brun farin strö, vaniljsocker, havregryn, kolasås och salt i en bunke tills alla ingredienser blandat sig. Smaka av om det behövs mer salt.
  2. Ställ in smeten i kylskåpet ca 15 min för att stelna lite.
  3. Måtta ut smeten med hjälp av ett matskedsmått och rulla degklumparna till bollar. Ställ tillbaka bollarna i kylen under tiden du förbereder chokladen.
  4. Hacka daimen fint och lägg i en skål. Hacka därefter mjölkchokladen och placera den i en annan skål. Smält mjölkchokladen i micron.
  5. Tag lite mjölkchoklad i ena handflatan och rulla en boll tills den är täckt i ett tunt lager choklad. Rulla den därefter direkt i daimkrosset. Upprepa proceduren för alla bollarna och ställ därefter in de i kylen tills chokladen har stelnat.