Hallon-Marshmallows
Marshmallows är gott att ha i varm choklad, eller fint som garnering på en tårta. Det är bara att använda din fantasi. Lycka till!
Ingredienser
Så gör du
Del 1
- 150 g socker
- 70 g fruktpuré
- 75 g flytande glykos
- 15 g gelatinblad
Del 2
- 75 g fruktpuré
- 75 g flytande glykos
Del 2
Lägg gelatibladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Fruktpuré
Mosa bären väl i en skål. Har använt hallon i detta recept, men det går lika bra aatt använda mango, ananas, jordgubbar, eller någon annan frukt.
Pressa de mosade bären genom en sil så att kärnorna försvinner.
Vill du ha en lite sötare marshmallows kan du koka upp purén och tillsätta 20 g socker. Fördela purén i två skålar, 75 g i vardera.
Marshmallows
Häll socker och 75 g flytande glykos i en kastrull och tillsätt en slål med pure (75 g). Värm upp till 160 grader.
Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt gelatinbladen.
I den andra skålen med 75 g puré blandar du i 75 g glykos, och rör om väl.
Blanda i den kalla purén i den varma purén. Häll allt i en vispskål och mixa till du får en fluffig och styv smet (ungefär 4-5 min.) Smeten ska vara ganska styv!
Strö en plåt väl med florsocker och spritsa ut önskade former på marshmallows med en spritspåse.
Låt marshmallows vila tills de har stelnat (detta tar några timmar), och rulla dem i florsocker.