Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Hemgjord bounty

Recetp med choklad och kokos i en oslagbar kombination. Denna variant av godiset Bounty har vi valt att toppa med frystorkade jordgubbsbitar från Dr. Oetker. En riktigt smakhöjare! Godiset går utmärkt att frysa in!

baka.se

Vote
(2)

Räcker till 20-30 bitar beroende på storlek

Räcker till...

20-30 bitar beroende på storlek

Ingredienser

Så gör du

  • 400 g kondenserad mjölk
  • 300 g kokosflingor
  • 400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • Dr. Oetker Natural Strawberry
  1. Klä en liten bakform ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper.

  2. Rör samman kondenserad mjölk och kokosflingor. Tryck ut kokosmassan i formen till önskad storlek och höjd. Låt massan stelna i frysen i minst 30 minuter.

  3. Ta ut formen och skär kokosmassan i den storlek på bitar som du vill ha - vi valde att göra avlånga bitar.

  4. Styckfrys bitarna i ytterligare 30-40 minuter.

  5. Smält chokladen i micro eller vattenbad. Doppa de frysta bitarna i chokladen så den täcker alla sidor och strössla direkt på lite jordgubbsbitar innan chokladen hinner stelna.

  6. Ställ bitarna kallt så att chokladen stelnar. Förvara sedan bountybitarna kallt i en burk med lock.

  7. Tips! Variera choklad och dekoration efter tycke och smak- du kanske föredrar vit choklad och blåbärsdekoration?

Godis- & pralinverktyg

Chokladform, 'Treasure chest'