Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Bountybrownies

Recept på Bountybrownies, två klassiska favoriter som bakas ihop till en....

Vote
(4)

Räcker till 16 bitar

Räcker till...

16 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g mörk choklad
  • 250 g rumstempererat smör
  • 3 dl socker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
Kokosglasyr:
  • 50 g rumstempererat smör
  • 4 msk kakao
  • 6 dl florsocker
  • ca 1 dl kokosmjölk
Dekoration:
  • kokosflingor
  • Dr. Oetker djungelfigurer
  • 1. Sätt ugnen på 160 grader. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt vaniljsocker och ägg. Vispa tills smeten är slät.

    2. Blanda ner den smälta chokladen lite i taget. Blanda bakpulver, kakao och mjöl och vänd ner i smeten. Vänd till sist ner kokosflingor.

    3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i ca 35 minuter. Testa med en sticka om kakan är färdig, den ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen.

    4. Kokosglasyr: Rör smör mjukt och blanda i florsocker och kakao. Rör i kokosmjölk tills du får en tjock bredbar konsistens!

    5. Bred glasyren på kakan och strö kokosflingor över.

    6. Dela kakan i 16 bitar och dekorera varje bit med en Djungelfigur.