Bountybrownies
Recept på Bountybrownies, två klassiska favoriter som bakas ihop till en....
Räcker till 16 bitar
16 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 250 g mörk choklad
- 250 g rumstempererat smör
- 3 dl socker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 3 st ägg
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 4 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kokosflingor
Kokosglasyr:
- 50 g rumstempererat smör
- 4 msk kakao
- 6 dl florsocker
- ca 1 dl kokosmjölk
Dekoration:
- kokosflingor
- Dr. Oetker djungelfigurer
1. Sätt ugnen på 160 grader. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad på spisen. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt vaniljsocker och ägg. Vispa tills smeten är slät.
2. Blanda ner den smälta chokladen lite i taget. Blanda bakpulver, kakao och mjöl och vänd ner i smeten. Vänd till sist ner kokosflingor.
3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i ca 35 minuter. Testa med en sticka om kakan är färdig, den ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen.
4. Kokosglasyr: Rör smör mjukt och blanda i florsocker och kakao. Rör i kokosmjölk tills du får en tjock bredbar konsistens!
5. Bred glasyren på kakan och strö kokosflingor över.
6. Dela kakan i 16 bitar och dekorera varje bit med en Djungelfigur.