Bountybrownies
Härligt chokladiga brownies med läcker smak lik bounty. Perfekta små godbitar att bjuda på till både stora och små!
Räcker till ca 20 st bitar (1 plåt)
ca 20 st bitar (1 plåt)
Ingredienser
Så gör du
- 175 g mjukt smör
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl kakao av god kvalitet
- 0,5 dl ljus sirap
- 1 nypa salt
- 3 st ekologiska ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 dl kokos
Glasyr
- 1 dl grädde
- 150 g mörk choklad
- 25 g smör
- ca 3 dl kokos
- Dr. Oetker Jungle dekorationsfigurer
- ev, Dr. Oetker dekorationsglasyr
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap, kokos och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.Koka upp grädden till glasyren. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem och smöret i kastrullen. Rör om tills allt smält.
Låt smeten svalna något. Häll den över kladdkakan och bred ut. Strö kokosflingorna över chokladglasyren.
Dekorera med Junglefigurer. Om man vill, kan man fästa figurerna med lite dekorationsglasyr för att de ska sitta ordentligt.