Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Hemgjorda påskägg med tempererad choklad

Recept på egengjorda chokladägg som vi färgat in med Colour Mill. Perfekt påskpyssel för den händige!

baka.se

Vote
(6)
Kategorier
Tillfälle Påsk

Ingredienser

Så gör du

Vita chokladägg färgade med Colour Mill
 • 300 g vit choklad
 • 17 g kakaosmör
 • Färg Colour Mill välj kulör efter humör
Vit choklad som ska tempereras och formas till ägg
 1. Mät upp vit choklad och kakaosmör i en plastbunke som är godkänd för mikrovågsugn. Värm blandningen på 600-650 watt tills chokladen når 45 grader. Rör om med jämna mellanrum.
 2. Häll ut chokladen på en stenskiva och tablera med en skrapa tills temperaturen når 27 grader. Det är viktigt att du rör chokladen hela tiden för att tempereringen skall lyckas.
 3. Fös ner chokladen i bunken igen och värm några sekunder i mikron till 29-30 grader. Det går fort 2-3 sek brukar räcka. Värmer du för mycket i det här steget måste du temperera om chokladen.
 4. När chokladen är 29-30 grader fyller du äggformen med chokladen. Knacka på formen för att få bort luftbubblor och häll ut chokladen på stenskivan. Skrapa bort överflödig choklad och låt skalen stelna med öppningen nedåt på ett bakplåtspapper. Låt gärna stelna ett dygn för bästa resultat, men det går även att ställa in i kylen för att skynda på stelningen.
 5. När äggen har lossnat från formen kan du ta ur dem. Smält lite vit choklad som du penslar på runt kanterna som ett klister för att fästa två ägghalvor med varandra till ett ägg. Fyll gärna ägget med godis som en överraskning eller kanske en god mousse till dessert.
För att färga in din vita choklad
 1. Droppa i några droppar färg av önskad kulör i tempererad vit choklad. Rör om med en sked och tillsätt mer färg om du önskar en starkare färg. (Enfärgade ägg).
 2. Om du vill ha flerfärgade ägg: Pensla färgen med en pensel i äggskalsformen. Upprepa med olika färger om du vill ha det. Du kan också dutta färgad choklad i formen med en ren tvättsvamp för att få ett annat melerat mönster.
 3. Fyll sen hela formen med vit choklad. Knacka formen lite i bordet för att bli av med luftbubblor. Skrapa bort överflödig choklad och låt stelna upp och ned på ett bakplåtspapper. Låt stå i ett svalt rum tills de släpper från formen (eller ställ in i kylen om du har bråttom).