Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Julgodis med dadlar och aprikos

Recept på gottigt godis med mindre socker men med lika mycket smak.

Vote

Räcker till ca 30 st

Räcker till...

ca 30 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 70 g dadar (utan kärna)
  • 50 g torkade aprikoser
  • ca 4-6 msk äppeljuice
  • 100 g paranötter
  • 100 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
  • 15 g puffad amarant (eller quinoa)
  • 1/3 krm Dr. Oetker bittermandelarom
Dekoration:
  • ca 20 g kakao
  • Skär den torkade frukten i små bitar. Lägg frukten i en skål och häll över äppeljuice. Låt dra i ca 2 timmar. 
    Täck en plåt med bakplåtspapper.
    Värm ugnen till 175 grader för över- och undervärme, 150 grader för varmluft.

    Lägg den torkade frukten, paranötterna och hasselnötter i en mixer och hacka det smått. Blanda i amarant och bittermandelarom.

    Forma smeten till små bollar, ungefär i samma storlek som en valnöt. Det underlättar om du är lite blöt om fingrarna. Lägg bollarna på plåten.

    Grädda bollarna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Lägg över bollarna på ett galler och låt svalna.

     
    Rulla bollarna i kakao.