Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Marshmallowsskum

Om man har en stektermometer och en hållare till en elvisp, exempelvis en Kitchenaid är det inte svårt att göra egna marshmallows. En riktig favorit bland både barn och vuxna!

Vote
(1)

Räcker till 30 st cirka

Räcker till...

30 st cirka

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1.25 dl vatten eller juice
  • 2 msk Dr. Oetker gelatinpulver
  • 5.5 dl strösocker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5-1 tsk Dr. Oetker hushållsfärg efter hur stark färg man vill ha på sitt godis
  • olja till pensling
  • florsocker att doppa bitarna i
  • 200 gram mörk choklad
  • Dr. Oetker dekorationsströssel
  1. Blanda gelatinpulver och vatten i en stor skål. Låt gelatinet svälla medan sockerblandningen förbereds.

  2. Häll socker, sirap och vatten i en gryta och koka upp under omrörning. Koka på svag värme tills sockret smält. Höj därefter temperaturen och koka tills sockerblandningen når 130 grader.

  3. Rör om i gelatinblandningen och tillsätt sockret i en tunn stråle under konstant omrörning. Fortsätt vispa på medelhastighet i 8-10 minuter tills konsistensen är lite som tuggummi.

  4. Häll massan i bakpappersklädd form som är smord med olja. Mått på formen ska vara ungefär 18x28 cm. Ställ i kylskåp tills nästa dag.

  5. Skär ut fyrkanter med vass kniv och doppa dessa i florsocker.

  6. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och doppa skumgodiset till hälften. Strö på valfritt dekorationsströssel innan chokladen stelnat.

  7. Förvaras i kylen i burk med tättslutande lock.