Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Mozartrulle med flagad mandel

Klassiker som man vill ha mycket av!

Vote
(4)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 300 g valfri mandelmassa från Odense
  • 150 g Odense nougat
  • 150 g Odense mörk choklad
  • 25 g hyvlad mandel
  1. Kavla eller tryck ut mandelmassan till en rektangel på ca 15x6 cm.

  2. Skär ut eller rulla nougaten till en lika lång rulle. Lägg nougaten mitt på mandelmassan och vik in kanterna. Forma till en rund rulle.

  3. Rosta mandeln gyllenbrun i en stekpanna.

  4. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°C. Tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen. Se till att all choklad smälter, och att chokladen inte överskrider en temperatur på 32°C. Den skall kännas lite kall men fortfarande lätt att arbeta med.

  5. Pensla eller doppa rullen med choklad runt om. Avsluta med att doppa en gaffel i chokladen och ringla ovanpå rullen till ett snirkligt mönster. Toppa med mandel innan chokladen stelnar.