Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Nougat Toffifee

Smått och riktigt, riktigt gott!

Vote
(8)

Räcker till ca 20 st

Räcker till...

ca 20 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 300 g Odense mandelmassa Lyx
  • 150 g Odense nougat
  • 1 dl grädde
  • 50 g smör rumstempererat
  • 1 tsk honung
  • 20 st hasselnötter
  • 100 g Odense mörk choklad 70% eller mörka chokladknappar
  • 20 st små tartlettformar alternativt ischokladformar
  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Kavla ut mandelmassan tunt och klä de små formarna på insidan. 

  3. Baka av tills de får färg, ca 8 –10 min. Låt dem svalna.

  4. Skär nougaten i mindre bitar.

  5. Koka upp grädde med honung, slå den heta vätskan över nougaten, mixa med stavmixer eller visp, tillsätt smöret och mixa slät.

  6. Spritsa eller häll upp nougatmixen i varje tartlettskal. Lägg en hasselnöt i mitten på varje skal och ställ kallt att stelna.

  7. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°C. Tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen. Se till att all choklad smälter, och se även till att chokladens temperatur inte överstiger 32°C. Den skall kännas lite kall, men fortfarande vara lätt att arbeta med.

  8. Spritsa som en peng ovanpå varje nöt. Ställ svalt.