Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)

Nyttiga chokladtryfflar

De här chokladtryfflarna är så himla goda och helt fritt från socker och gluten. Dessutom så gör du dem superenkelt på bara 3 ynka ingredienser!! Receptet ger 5 stora eller 10 små tryfflar

Vote
(19)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 5-10 st 5 st stora eller 10 st små tryfflar

Räcker till...

5-10 st 5 st stora eller 10 st små tryfflar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram mörk choklad minst 80% kakaohalt
  • 0,75 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk nötsmör (mandelsmör,jordnötssmör eller sesamsmör)
  • ev. krossad mandel till garnering
  1. Grovhacka chokladen och smält över vattenbad eller i micro.

  2. Lägg alla ingredienser i en skål, inklusive den smälta chokladen och blanda till en jämn smet.

  3. Ställ skålen i kylskåpet i ca 30 minuter eller tills smeten stelnat så pass i konsistensen att du kan forma den till bollar.

  4. Rulla till bollar, garnera om du vill och servera direkt!