Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Hemma gjord Pizza

Portioner:  8 portionspizzor

helsingborgrecepten

Vote
(1)

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

  • 50 grm jäst
  • 3 dl vatten
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 msk olja
  • 11/2 tsk salt
  • 8 dl riven ost
Tomat sås
  • 500 gram krossade tomater
  • 2 msk tomatpure
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  1. Smula jästen i en bunke. Lös jästen i lite av vattnet och häll sedan på resten av vattnet. Rör i mjöl, olja och salt.

  2. Arbeta samman till en smidig deg. Jäs till dubbel storlek, ungefär 40 minuter.

  3. Sätt ugnen på 300°C.

  4. Dela degen i åtta lika stora delar (för 8 pizzor). Arbeta varje del och låt den jäsa ytterligare 10 minuter. 

  5. Kavla ut varje del till en rund pizzabotten på ett bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter och 2 mm tjock. 

  6. Tomatsås: Koka upp de krossade tomaterna med resten av ingredienserna till tomatsåsen. Överbliven tomatsås kan användas i soppor, grytor eller till köttfärssås, så spara den!

  7. Bre på tomatsås och strö över ost. 2 1/2 msk tomatsås och 1 dl riven ost per pizza är lagom. 

  8. Låt var och en välja topping till sin pizza (ca 1 1/2 dl topping per pizza är lagom). Ringla 1 tsk olivolja över fyllningen. 

  9. Värm en plåt i den heta ugnen och dra över plåtpapperet med den första pizzan till plåten.

  10. Grädda pizzorna högst upp i ugnen i några minuter. Dra av bakplåtspapperet med den färdiga pizzan och dra raskt över nästa pizza till plåten. Upprepa så med alla.